Rok 2014.


Gratulace naším juniorům k umístění v CPS 2014.

 


Provoz 27.12.2014.

V sobotu 27.12.2014 se nad LKVP udělalo nádherné počasí a Termoska nám nadělil i termiku. Sešli jsme se v hojném počtu k létání a v podvečer i k malé oslavě. Za nedlouho skončí rok 2014, rok PMČRj. Pevné zdraví, štěstí, lásky a spokojenosti v Novém roce a samozřejmě ať nám to lítá. 


Naše letiště v Condoru

Díky našemu kamarádovi Radkovi Pilařovi máme v Condoru naše letistě v realistické podobě. Stáhnout si jej můžete zde.

Pokud se k nám za dlouhých zimních večerů někdo bude chtít přidat létáme pravidelný Úterní pohár AK Hronov.

Olda

 


Listopad.

Bohužel se vlna v listopadu u nás nedostavila podle očekávání. Tak zatím pouze vlnopokus Davidů 4.11. Jeden s Bédou za Broumov bez wlny a Druhý s Vosou za Krkohory na rotory, ale s návratem na LKVP. Káďa wlnočekání po svátky v říjnu i listopadu ve Wlnově, bez vzletu. Počasí za Jeseníky netypické, ale wlnové i s diamanty, abohužel hlavně v týdnu. To samé v Jelence. Vlna se spíš objevuje na jihovýchod v prostoru  za Orličkama. Bez našeho prozkoumání.

Nevadí, sezonu jsme zvládli a 8.11. zakončili klubovým posezením. Díky všem kteří přišli na vyhodnocení Plachtaře roku a oslavili jedny 50 tiny. Předpokládám, že se jak pilotům, tak naším partnerkám líbilo, protože se vydrželi bavit do dlouhých nočních hodin. Těch oslav bylo víc. Gratulace všem -  Harrymu, Oldovi, Rozporovi, Faustíkovi a dalším, kdo přispěl na občerstvení.

Foto: http://cirrus.rajce.idnes.cz/Zavirani_nebe_a_oslavy_narozenin_8.11.

Guláš se podle slov kuchaře nepovedl wink, ale snědl. Miloši dík za kýtu, Harrymu za bůček, Leonce za utopence a Krakonoš byl opravdu výborný. Dále patří dík všem našim partnerkám za výborné koláče, buchty a samozřejmě Plecháčovic věnečky. A nezapomenu ani na mrkvový salát od Věry. Snad jsem na nikoho nezapomněl. Plachtař roku vyhlášen, vše v sekci aktualizováno. Letos mládí přebralo alespoň v plachtění žezlo úplně. Díky a jen tak dál.Tak šetřit na další sezonu a nebo utrácet ještě letos, jako 22.11. dva, co si zvýšili kvalifikaci. Nebojte nezapomeneme a bazén vás nemine. Gratuluji novému vlakaři a sólistovi Vivatáři. Schůze na LKVP 29.11.2014 v 10 hodin.

                                                   


 

Nedělní výlet ,,Pána v zeleném" nad inverzi.

  

11.10.2014 proběhlo na LKVP vlnoškolení. Jsme připraveni, Vlnosko jen do nás. wink Děkujeme za zájem i ze spřátelených aeroklubů.


Vyhlášení výsledků VUTMH 2014.

proběhlo v sobotu 27.9.2014 na letišti v Náchodě - Vysokov.

   

Hospůdku máme zajištěnou od 16 hodin, bude gulášek, minutky a další občerstvení dle jídelního lístku. Srdečně zvu všechny příznivce této soutěže. Není podmínkou uletění VUTMH. Osobně bych rád viděl kluky z Hořic a AK Pivo. Hronováci zatím VUTMH letos nedali. Byli jiné stranické úkoly. Přesto zatím VUTMH dalo 23 pilotů dle CPS. Děkuji všem, kteří se o VUTMH pokusili a tím si na Martina vzpoměli. Přijďte na začátek podzimu pokecat s kamarády u pivka. Dá se i přiletět. Případné požadavky na přespání prosím na mě. Dá se spát jak na Vysokově, tak v Hronově. Případný odvoz na LKVP zajistím.

VUTMH 2014

01.03.2014 - 30.09.2014

# body jméno klub
1. 810 b Václav Brandejs Náchod cz
2. 757 b Ladislav Kunc Nové Město n. Met. cz
3. 692 b Martin Kočí Ústí nad Orlicí cz
4. 682 b Petr Šafář Ústí nad Orlicí cz
5. 674 b Petr Fišar Ústí nad Orlicí cz
6. 672 b Pavel Trybenekr Hořice cz
7. 665 b Jiří Pešta Dvůr Králové cz
8. 646 b Zdeněk Borůvka Jičín cz
9. 643 b Pavel Vitvar Hořice cz
10. 642 b Pavel Brodský Hořice cz
11. 629 b Jan Hejret Jaroměř cz
12. 618 b Miroslav Sklenář Žamberk cz
13. 606 b Dan Ryba Dvůr Králové cz
14. 592 b Martin Dundr Hořice cz
15. 582 b Jiří Kobík Hořice cz
16. 577 b Petr Babák Hořice cz
17. 568 b Václav Krejcar Hořice cz
18. 566 b Jan Rott Plasy cz
19. 559 b Lubomír Šťovíček Hořice cz
20. 556 b Pavel Kubišta Hořice cz
21. 544 b Martin Babák Hořice cz
22. 523 b Petr ml. Babák Hořice cz
23. 513 b Radek Zima Hodkovice cz

http://www.cpska.cz/public/index3.php?lpg=cup&cup_id=2

 

Středa 17.9.2014 a 3. disciplína ,,LKVP AAT CUP2014"

Tak Termoska se smiloval a nadělil počasí v den, kdy mohlo jít létat hodně lidiček. Miloši a Ondro vítejte v soutěži.
Karel měl bohužel výpadek logru, který mu ukončil let před protnutím pásky. A Olda pořád závodí.  Dědci bojovali, ale arei jsou o kousek dál. Snaha se cení. Celkově se nám nechtělo riskovat a letět moc daleko a jelikož se nám zde udělala něco jako ,,trofa", létali jsme rychle a tudíš přiletěli před časem.
Díky všem, a vlekařům zvlášť.

P.S. A blíží se vlnosezona.

Výsledky zde:   3. disciplína.htm

                           2. disciplína.htm

                           1. disciplína.htm

 


Zatím se v v září letělo ještě v sobotu, neděli a pak v úterý a středu  - viz CPS. Takže 5 provozů na ,,soustředění", než se počasí pokazilo Nevadí, můžeme houbařit. Další provoz v týdnu by mohl být v úterý a středu 16.-17.9.2014.

http://modelar258.rajce.idnes.cz/takhle_zijem_na_LKVP/

 

Pátek 5.9.2014

 

Všichni jsme odstartovali a pěkně si polítali. Většina v jednom stoupáku na Boru. LY a SP se dostali na Orličky, které byly plné mraků. Měli jsme tam zůstat. Do druhé arei se nadalo dostat. Dnes se neboduje, ale byl to nádherný letní, teplý, bezvětrný den.

11.30 stavíme grid na 27. Připraveno 7 kluzáků. Na Orličkách skáčou kumuly. Bude to o přehřátí, zatím předpokládám start na 13 hodin. Pořád to vypadá na AAT jih a pak sever.

Dobré ráno z Hronova. Konečně nefouká a po teplé noci spousta rosy. Předpověď vypadá na méně kumulů, ale termika bude. Rozcvička je za námi a za chvíli skládáme a stavíme grid. Dnes to vypadá letět naši AAT trať nejdříve jih a potom sever. Uvidíme, jak se to bude k polednimu vyvíjet.

Čtvrtek a přípravy na soustředění vrcholily. Na zítra připraveni LY, SB, SP, 2W, 6922, 4314 a 7403. Počasí dle předpovědi ideální na naše AAT. Neváhejte a přidejte se. Předpoklad startu ve 12 hodin. Další info ráno. Pro pracující a studující, sobota bude také dobrá, tak očekávám další AAT disciplínu. Za výbor blbých nápadů já a ty dva dole.

Při pondělní tajné poradě s propagátory blbých nápadů padlo toto rozhodnutí. Jelikož léto nekončí a předpověď počasí na září dává tušit dobré podmínky pro plachtění, bude se konat termické, volné soustředění na LKVP od středy, potažmo čtvrtka tento týden. Dále budeme pokračovat celý příští týden, který zakončíme nedělní návštěvou 14.9.2014 Lokomotivního depa v Trutnově. Sebou vezmeme i větroně. A jelikož to opravdu někteří neberou na lehkou váhu, už přezbrojili na jiný typ kluzáku. Dále se bude striktně dodržovat životospráva, to znamená v 7 hodin rozcvička, k snídani jogurt a vločky, pak duševní očista a po obědě let na 2 hodiny AAT LKVP CUP 2014. Večer poletový rozbor u kefíru. Všichni, kdo se chce bavit je vítán, kdo si myslí, že nám mr.á v hlavě, ať se přijde alespoň podívat. Vlekaři to mají bez rozcvičky. Tak hurá na to.  Za přípravný výbor já a ti dva dole. yesno


Celkové  výsledky upraveny. Karle sorry, ale je to jen 2. místo. wink Tedy zatím. Tak v pátek určitě poletíme.

28.8.2014 a druhá disciplína ,,LKVP AAT CUP2014". Asi letošní poslední pokus o deklarovanou třístovku. Nedal ji nikdo, já v poli a tak si můžeme alespoň hrát na závody. Byl to pěkný srpnový konecprázdninový den.

Výsledky zde:   2. disciplína.htm

                           1. disciplína.htm

Kdo si hraje nezlobí. Tak se těšte na další vypečenou hru.

 

 


Káďa a David bojovali na PMČR v Hosíně. http://www.gliding.cz/souteze/2014/pmcr/

Bohužel počasí nepřálo. Nojovali nejen s přeháňkami a jedinou normální disciplínu Káďa nedolétla a skončila poslední. David jedinou normální disciplínu dolétl a skončil 25. z 33 závodníků.

Naše mládež poznávala pole po jižních Čechách a narušila jejich stereotypní vesnický jednotvárný život. Nevím jak to měl David s milenci u kupky hnoje, nebo pekárnou, ale Káďa zvedla hospodu, sehnala traktor, aby ji dotáhl na poli k výjezdu. Prý asi ve vsi zážitek roku. Tahali je do základen ve 400 metrech a pustili odpoledne po 15 hodině na areu, která byla 60 km od letiště. A navíc dávali pouze 2 arei. Že by jim někdo zakázal dát víc? Holt asi jinej oddíl, který udělá republiku bez meteorologa a posílá je do rozpadů. angryno Hlavně že se ve zdraví naši mládežníci vrátili domů.

A mejdan skončil.

17.8.2014 se po šesti nedělích letiště vyprázdnilo. Už nás čeká pouze modelářská soutěž GPS Triangl, kterou ale neorganizuje náš aeroklub, pouze půjčuje letiště v termínu 21.-24.8.2014. A na co jsem tedy zapomněl? Gratuluji Rudovi k uletění stříbrného C. Naši junioři Káďa a David odjeli na PMČR do Hosína. David osedlal Cirruse  a v treninku uletěl z Hosína 515,2 km FAI za 1043 bodů. Je druhým pilotem na LKVP, který FAI 500 uletěl a je to první překonání hranice 1000 bodů za jednu disciplínu u nás. Gratuluji. V tom shonu jsem zapoměl, že 3.7.2014 uletěli Káďa a David poligon 503,8 km a získali svůj druhý diamant. Gratulace oběma.

HOP 2014 skončil uletěním 3 disciplín. Počasí až tak nepřálo, ale HOP atmosféra byla užasná a lidičky odjížděli spokojeni se slovy ,,příští rok se automaticky přihlašuji." Článek napíši a zveřejním časem. Gratuluji Oldovi Slavíčkovi za 3. místo. Díky patří všem, kteří po celou dobu pomáhaly, vlekařům, našim new Cácorám, mlaďákům i seniorům, kteří se toho nebáli. Vy, kteří jste se životu na LKVP o prázdninách vyhýbali, můžete jen litovat. Letos totiž mezi závody proběhlo ještě soustředění AK Pivo a Medlánky s dalšímy zhruba 15 kluzáky. Tak to letos u nás žilo, jak na pořádném letišti a co si budeme povídat, i ten finanční efekt to mělo. Proč vydělávat jinde, když u toho můžeme i létat. A hlavně, lidi se poznávali, navazovali známosti a předávali si zkušenosti.

A sezona nekončí! Jelikož jsem letos vyhlásil asi 20 disciplín více, či méně uspěšných, dovoluji si vyhlásit podzimní závod ,,LKVP AAT CUP2014" a navázat tím na jarní pokus létat jednotnou disciplínu. Jedná se o trať AAT na 2 hodiny přes 2 arei. Jedna je AATJIH a druhá AATSEVER velké 50 km a nejblíž 25 km od LKVP. Na podzim už se těžko deklaruje, ale když se před letem dohodete v jakém pořadí OB toto AAT poletíte, pak mě pošlete IGC, já z toho udělám výsledky. Samozřejmě jsem udělal arei velké, aby se v tom dalo letět třeba i VUT a aby se dali použít s jiným odletovým bodem i ve vlně. Tak co, budem si ještě na podzim hrát? Já a Karel určitě a k tomu se i někdo po práci přidá.  Určitě Ondra, že? Je tu možnost letět toto AAT i pro Broumováky a Vysokováky. Výsledky zveřejním a vítěze odměním. Podzim je dlouhý, tak to naštudujte a šup sem s AATčkem. Ke stažení do SEE YOU zde:  aatlkvp.cup

Pro Broumováky, dá se i v termice uplatnit odlet s Broumova, ale přílet musí být vždy na LKVP. Trať je minimum 100 km. Je to na vás, ale třeba pro dědky s Orlíkama na podzimní polétání ideální. Čekám ohlasy na webu, či na e-mail teichmann@volny.cz 


13. ročník HOP 2014

 http://www.soaringspot.com/hop2014/

Foto HOP 2014 komplet: http://cirrus.rajce.idnes.cz/FOTO_HOP_2014_KOMPLET./

  

    

 

13. ročník Hronovských Orlíkovských přeháněk – HOP 2014.

V srpnovém termínu jsme se sešli na letišti Aeroklubu Hronov ve Velkém Poříčí počtvrté při 13. ročníku mezinárodního závodu old-timerů v klubové třídě, HOP 2014. Závodu se zúčastnilo 26 soutěžních strojů, kde v počtu 17 kusů převažovaly kluzáky VT 116 Orlík 2, doplněny trojicí VT 16 a dvojicí M 35. Dále po jednom kuse M 28, Phoebus A, a polští závodníci s Fokou a Cobrou.

V doplňkovém závodě kombi, Poháru Petra Fialy - PPF startovalo 13 závodníků.  Nejvíce závodníků do PPF přijelo pod hlavičkou ,,AK Pivo“. Tento klub sdružuje, za splnění určitých podmínek, plachtaře z několika německých letišť pod taktovkou Georga Jakla. Česká buňka AK Pivo a zároveň sídlo prezidenta spolku je letiště v Ústí nad Orlicí. Mezi přidružené aerokluby tohoto spolku patří i náš AK Hronov.

http://aeroklubpivo.wordpress.com/

Hned v sobotu 9.8.2014 počasí po ránu vypadalo letově a po oficiálním zahájení závodu a prvním briefingu se postavil grid, letos poprvé volný i pro old-timery. Třída kombi v PPF odstartovala na trať 218,4 km dlouhou. Polovina pilotů otočila pouze první OB Suchý vrch a vrátila se na LKVP. I trať, vyhlášená pro třídu klub po Orlických horách o vzdálenosti 140,8 km se ukázala jako dlouhá. Počasí se začalo od západu horšit a spousta závodníků trať brzo vzdala a vrátila se na letiště. Nakonec však tato disciplína, i když málo bodovaná, rozhodovala v celkovém pořadí o umístění na stupních vítězů. Trať doletěli pouze dva piloti a to Jan Šindelář a Vráťa Šrám. Třetí skončil Milan Svoboda 2 na poli v Orlickém Záhoří. Všichni tito borci měli Adrenalintracking a tak bylo možno sledovat jejich snažení až do konce.

V neděli 10.8.2014 stavíme podruhé grid, i když po ránu počasí na let moc nevypadá. Vyhlašujeme trať přes tři arey o celkové minimální vzdálenosti 98 km pro klub a delší, podobnou trať pro kombi. Starty kluzáků proběhly bez problémů, opakovaly pouze dva kluzáky. Tracking měli opět piloti, kteří let brzo nevzdali. Bohužel z ničeho nic, co by se dalo předem předpovědět, se mezi areami a nikde jinde začaly tvořit přeháňky až bouřky. Ty ovlivnily průběh disciplíny. Mnozí piloti díky nim sedli do pole. Pouze sedm kluzáků klubovky a osm v kombi trať doletělo.

V pondělí se probouzíme do teplého rána, ale občasné přeháňky rozhodli, že je čas na výlety. V úterý nám opět počasí nepřeje. Středeční ráno 12.8.2014 pokračuje zataženou oblohou a přeháňkami. Přesto organizační tým vidí naději a po těžkých diskuzích o půl dvanácté v přecházející přeháňce nechává postavit grid. Dva závodníci - rybáři, v dešti na Rozkoši, se po došlé SMS na sebe nevěřícně podívali. A o půl třetí po vypnutí točili 3 m/s. Povedla se třetí disciplína pro obě třídy. Trať přes tři arey doletělo 13 závodníků v klubu a 6 kombíků. Večer nám Vráťa Šrám povídal a promítal o létání v Austrálii, kde v zimě uletěl 1000 km přelet. Bohužel středa byla poslední letový den. Nechali jsme postavit grid ještě ve čtvrtek i v pátek, kdy se dalo aspoň udržet ve vzduchu, ale po vyhodnocení meteorologické situace to na disciplínu nebylo. Piloti využili okénka k přeškolování na jiné typy kluzáků. V sobotu 16.8.2014 jsme rozdělali závodní stroje a večer vyhlásili výsledky 13. ročníku HOP. Sešli jsme se na terase klubu a při rautu a kytaře se rozloučili s HOP 2014. Letošní atmosféra byla opět úžasná. Mohlo se víc létat, ale to bohužel nejsme schopni ovlivnit. Zase zbylo více času na výlety. Závodníci odjížděli spokojeni a podávali přihlášky na příští ročník. To nás moc těší a zavazuje.

Po oba letošní závody, organizované Aeroklubem Hronov, jsme opět využívali k vlekání kluzáků UL letadla a to ve složení dvou kusů Samba XXL, Vampire II a Skyline. Posledně jmenovaný hornoplošník nás překvapil svými skvělými výkony. Musíme konstatovat, že dnes jsou tyto jmenované stroje plnohodnotně využitelné pro závody. I na našem podhorském letišti, ovlivněném pro vzlet různými závětřími, nebyl žádný problém bezpečně odstartovat.

 

Závěrem bych chtěl tímto za celou HOP partu dodatečně popřát Milanovi Svobodovi pevné zdraví k jeho letošnímu životnímu jubileu a věřím, že i příští rok Milana při HOP 2015 opět ve startovní listině nalezneme.

 

Výsledky 13. ročníku HOP 2014.

HOP old-timer klub

1. Jan Šindelář          AK Kunovice   679

2. Milan Svoboda 2  AK Chotěboř   643

3. Oldřich Slavíček   AK Hronov      619

Pohár Petra Fialy

1. Sebastian Bode   FSV Eisenhüttenstadt 1178

2. Petr Fišar            AK Ústí nad Orlící       1154

3. Michal Malý       AK Broumov                1126

Stránky závodů: http://www.soaringspot.com/hop2014/news/

 

Článek pro AeroHobby 5/2014

 


Výsledky PMČRj Hronov 2014.

 http://www.gliding.cz/souteze/2014/pmcr_j/

Junioři:

1. Pavel Trybenekr       AK Hořice              LS4            5153

2. Hana Trešlová         AK Raná               Std. Cirrus   5023

3. Karel Novák            AK Mladá Boleslav Std. Cirrus   4744

Akademici:

1. Pavel Trybenekr      AK Hořice              LS4            5153

2. Hana Trešlová         AK Raná               Std. Cirrus   5023

3. Petra Papežíková     AK Holešov           Std. Cirrus   4707

Ženy:

1. Hana Trešlová         AK Raná               Std. Cirrus   5023

2. Petra Papežíková     AK Holešov           Std. Cirrus   4707

3. Klára Teichmannová AK Hronov           Std. Cirrus  4485

 

Od čtvrté minuty.

http://vctv.cz/archiv/video/kralovehradecke-komentare-06-08-2014-18-45

A jak o nás psali:

http://nachodsky.denik.cz/zpravy_region/juniorsti-plachtari-znaji-sve-mistry-republiky-20140729.html

http://nachodsky.denik.cz/zpravy_region/juniorsti-plachtari-uz-znaji-sve-mistry-republiky-20140728.html

http://nachodsky.denik.cz/zpravy_region/mistrovstvi-je-ve-druhe-polovine-20140721.html

http://nachodsky.denik.cz/zpravy_region/juniori-brazdi-nebem-regionu-20140715.html

http://nachodsky.denik.cz/zpravy_region/obloha-bude-patrit-juniorum-20140713.html

http://www.letiste-cr.cz/akce-a-souteze/opozdena-maturita-nad-marianskym-sousosim.aspx

AeroHobby: https://plachtenihronov.websnadno.cz/CPS_dokumenty-/juniorky_2014.pdf

 


Plachtařské Mistrovství České republiky juniorů v bezmotorovém létání.

 

Nad závody PMČRj přebral záštitu hejtman Královehradeckého kraje Bc. Lubomír Franc.

Tuto akci finančně podpořil 

 

 

 

 

 

 

 Dále  tuto akci podpořil pan starosta Náchoda, poslanec Jan Birke, městys Velké Poříčí a město Hronov. Tímto všem děkujeme za finanční i materiální pomoc se zajištěním akce na vrcholné republikové úrovni.


 Hurá, prázdniny. Hned po vysvědčení naše dvě Cácory v rámci treninku na juniorky dali deklarovaný přelety, poligon 400, respektivě 300 km. Gratuluji.

Přípravy vrcholí.

23. 06. 2014, 23:13     Autor: Tonda T.
 

Na LKVP přípravy vrcholí.

Dovolím si připomenout, že termín přihlášek a zaplacení zálohy 3000 Kč je 1.7.2014 na účet 1181531349/0800 ČS HRONOV.

Připravujeme pro Vás v areálu letiště několik hnízdeček pro vyžití. Viz foto dole. Nezapomeňte si sebou vzít kola. Ne, že nebudeme hodně létat, ale kdyby náhodou. Informace o zajímavostech kraje budou brzo zveřejněny na webu. Internet po celé ploše zdarma, přístupové hesla budou na informační tabuli. A pro ty čistotnější, funguje tu klubová pračka automatka. Dále doporučuji před příjezdem k nám nastavit v mobilu ručně síť, neboť jinak voláte přes Poláky. Rouming bych nerušil, bude se hodit na polských políčkách.

Hnízdo Marína - grilovačky, posezení, lednička, mikrovlnka a rychlovarná konvice pro všechny.

Hnízdo herna - v hangáru posezení, ping pong, fodbálek, kulečník, šipky a reprobedny.

 

Hnízdo bazén - prosíme nešplouchat vodu ven.

 


 


Už se to blíží!

Mládež pomalu končí ve školách. Někteří se chystají do práce, jiní na přijímačky a další do posledního ročníku. Spojuje je ale akce nazvaná PMČRj, která se blíží. A k tomu trenujeme i v týdnu. Podařilo se nasimulovat soutěž LKVP CUP, kde stejnou trať letělo 5 kluzáků a já si ji mohl cvičně vyhodnotit. Dobrý trenink pro všechny. Jinak v našich končinách počasí zlobí. Asi proto, že jsme nepřistěli tvůrci Flymetu nějakou tou korunkou.

Výsledky prvního dne LKVP CUP zde: lkvp cup.htm

A pro pamětníky, kteří se šli s Bublou rozloučit, jedna vzpomínková fotografie. Josef Ladnar, pilot profesionál za Nové Město nad Metují v éře Svazarmu..


Jeden náladový smímek. Mládeš trénuje i v týdnu. Bohužel až na neděli 25.5. nám o víkendech počasí nepřeje. V neděli si C.A.F. ( hádejte koho tím myslím? ) dolétal s K7 aerovleky a okusil první solo termiku. Béda také v akci. Jinak trénoval jen David s Jantarem bez uch.  Pomalu se začínají nabírat otáčky k vrcholu sezony, a to přípravy PMČRj...........


Vracím dle dohody ,, Kolobrndu". Nalítala u nás za rok 84 hodin a spoustě lidem udělala dobře. Asi už nebude v budouctnosti možnost.... Tak na ni vzpomínejte v dobrém, jako Hopeter. Luďku díky.

 


Pribina Cup 2014-Nitra s naší účastí: http://www.pribinacup.sk/2014/

Spousta fotografií v galerii. článek zde: klara_2014_cile.pdf


Letošní Juniorky jsou správně. Již 12.4.2014 dva naši juniorští žáci dosáhli na první solo let. Gratulace Tondovi i Frantovi. Foto zde: http://cirrus.rajce.idnes.cz/Sola_Franty_a_Tondy_-_12._4._2014


5.4.2014 křtíme Bédu.

Většina členů aeroklubu Hronov se sešla k pokřtění nového přírustku Bergfalkeho IV a to jménem Béda. Poté jsme v podvečer zdolali soudek Plzně od Harryho a spoustu dobrot. Výcvik běží, v neděli se létal naviják, tak je to jen na vás a vaší docházce.

A přes ten dav lidí ani není Béda vidět. yes


Plachtařský březen za námi.

V roce, kdy pro naši generaci bude vrcholem naši letecké činnosti oficiální Mistrovství České republiky juniorů na našem letišti, se po mírné zimě začlo v březnu na plno létat. Plní se nám oboje závody, přípravy jsou v plném proudu. Jeden kluzák v klubu letos ubyl a dva přibyly. Tak lítat je na čem. Nezapomeňte, KLZ kluzáků v sobotu 19.4.2014. A studenti, hlavu vzhůru a pevnou ruku při maturitách a závěrečných zkouškách.


Rozjezdy pro ,,Hvězdy"

V sobotu 8.3.2014 proběhlo jarní školení a výroční členská schůze. Moje prezentace je v klubové sekci, zápis na flight office. V neděli 9.3. jsme pokračovali v létání jarního přezkoušení. V týdnu o jarních prázdninách David připravil VSO 10 a v pátek 14.3.2014 se pokračovalo v létání. V sobotu na sportovním plese bude oceněna naše Mistryně. O víkendu se udělala roční prohlídka na K7. Tak zbývá připravit ještě dva klubové Orlíky a snad se dostaví i ty cumuly. Pojistky jsou zaplaceny. Nic nebrání vašemu vyžití létat.

Foto v galerii.

Na vítězství!


Tak to letos začlo naplno 1.3.2014.

   

Kuchyň dodělána, snad jen nějaký ten detail a další vylepšující nápady, večer zkolaudováno po příjemně prožitém slunečném dnu v přátelské atmosféře na LKVP. Kdo chtěl, ten se i svezl a že fungovala i termika, dokazují lety s K 7 kolem hodiny, kde piloti přistáli sice zmrzlí, ale šťastní. Jen tak dál. Příští týden po školení provětráme Bédu. Zde patří dík skupince ,, nespokojených" se stavem Bédy za jejich práci. Martine, Honzo, Kopito a další, kdo se podílel, moc se vám to povedlo. Jedeme naplno, práce habaděj.

Foto: http://cirrus.rajce.idnes.cz/1._brezna_-_brigada,_letani_a_kolaudace_kuchyne


 

 

3.OB spřátelených aeroklubů

V sobotu 15.února jsme se sešli na 3.OB letošní "zimy", tentokrát v josefovské pevnosti a následně v hospůdce místního letiště ... U vchodu do podzemí se po druhé hodině odpolední sešlo čtyřicet lidiček ze sedmi východočeských aeroklubů a kupodivu stejný počet osob se z podzemí vrátil. Pak jsme se přesunuli na letiště, kde už čekal Vodouch s vyprávěním a fotkama z lítání v Jihoafrické republice. Poté už panovala volná zábava, která pokračovala dlouho do večera :) Díky všem zůčastněným za prima odpoledne ...

 

   

 


Únor bílý, pole sílí. crying

To platilo za dávných časů. Ale letos je to všechno jinak. Hned první sobotu 1.2.2014 se rozjela práce na letecké technice a pokračovalo se na kuchyni. Já jsem se nevěnoval ani manželce, ani šaškování, ale byl jsem na celodenním školení rozhodčích v Moravské Třebové. V sobotu 8.2.2014 se konal seminář VLP v Praze i za účasti našeho VLPáka. Udržet klub v chodu a reagovat na všechny změny a zákony zabere spoustu práce, která není vidět. A v neděli 9.2.2014 bylo opět na LKVP jako na jaře. Dlažba v kuchyní je položená, skříňky nové kuchyně, přivezené ve čtvrtek, montovány v přátelské atmosféře. A v díře, tedy garáži, pokračuje práce na kluzácích. Jelikož letos končí několik radiopovolení, já jsem se zabavil vyplňováním žádostí. Práce pořád dost a lidi, kteří chtějí dělat, můžou. Bude se určitě pokračovat v sobotu dopoledne, než se pojede na výlet do spřáteleného aeroklubu v Josefově a jejich pevností. Podle předpovědí již zima nebude, tak můžeme přemýšlet i létání. A nebo raději ne. To zdržuje od práce a chytrých keců. A jelikož nemám opět žádné foto, ani ze čtvrtka z obouch akcí, ani z neděle, tak pouze jedna ilustrační. ( Foto dodáno: http://cirrus.rajce.idnes.cz/Zimni_prace. )

A hurá směrem k PMČRj. Už máme 16 přihlášených! Díky patří všem členům AK Hronov, kteří se snaží sehnat sponzory. Finanční prostředky použity na rekonstrukci kuchyně, věcné dary dostanou DKP a všechno bude sloužit nám všem.  Kdo nás bude sponzorovat naleznete na hlavní stránce. Chci jen připomenout, že v zájmu přípravného výboru závodů, je věnovat při registraci dary z vlastních zdrojů.

Práce neubývá, ale přibývá. Tak konec mudrování, kdo co by měl a jak by se co mělo a začíná se připravovat sezona. I proto je školení tak brzo, aby se dalo co nejdříve létat a to je snad ten hlavní důvod, proč na LKVP chodíme. Nebo ne? Lítání není o ,,CHTĚLO BY TO" a ,,MĚLO BY SE", ale o každodení práci a hlavně o ty, co není vidět a leží na pár lidech.

   

 


V pátek 24.1.2014 byl dosažen 2.OB zimních setkání pilotů spřátelených aeroklubů a to Nová Paka-Ježkův statek.

Přípravy na PMČRj na LKVP pokračují. Spuštěn web závodů: http://www.gliding.cz/souteze/2014/pmcr_j/  

Kuchyně na LKVP je v rekonstrukci, tak s tím počítejte. Toto mobilní zařízení bude pořízeno na závody.

http://www.johnnyservis.cz/cs/produkty/sanitarni-privesy/172-mobilni-sprchovy-pivs-s-wc


19.1.2014

Ve čtvrtek 16.1.2014 zasedal rozšířený výbor AK Hronov. Zápisy v Klubové sekci. V neděli to již někteří jedinci nevydrželi a provětrali hangáry. Foto zde:                                                                                                                             http://cirrus.rajce.idnes.cz/Lednove_letani_jak_v_breznu._Nedele_19._1._2014

A jelikož jsme se rouhali, přišla zima. Přesto se o sobotách bude pravidelně pracovat, jak na letecké technice, tak na přípravách PMČRj. Začínáme 25.1.2014 přestavbou kuchyně, kterou nám přivezou i s bezdomovci z IKEI wink

Díky za besedu se seniori ve Velkém Poříčí 14.1.2014 Radošovi a Kádě. Jen malé upřesnění. Káďa je v repre výběru a ne družstvu.

 


5.1.2014

V pátek 24.1.2014 od 17 hodin se koná tradiční setkání pilotů Nová Paka v hospůdce Ježkův statek. http://jezkuvstatek.cz/ . Přijeďte pokecat a otočit druhý OB v zimní přestávce.  První OB byla Trutnovská Dvoračka a třetí ještě uvidíme. Osobně bych navrhoval někjakou kulturu, jako byl loni klášter v Broumově. Co třeba pivovar v Broumově? A nebo pevnost v Josefově a posezení v útulné hospůdce na LKJA. Šlo by taky sportovat, tím myslím bowling. Nechte si to projít hlavou a v pátek 24.1. na 2. zimním OB to domluvíme.

Ježíšek na LKVP se dostavil malinko později.


Vítejte v roce 2014, ve kterém proběhne PMČRj na našem letišti.