Rok 2017.


V pátek 29.12.2017 jsme se rozloučili s rokem a oslavili náčelníkovi 50. narozeniny. Od členů svého aeroklubu dostal Petr přeškolení na Z 37 Čmelák. Přejeme pevné zdraví, pohodu a spokojenost v životě, práci i na letišti.

http://cirrus.rajce.idnes.cz/Oslava_nacelnikovich_50_dne_29.12.2017./


Dvoračka se opět povedla. Sešlo se 40 lidiček  a dva psi ze 7mi aeroklubů. Tůru 8 kilometrů ve sněhu a větru šlo 18 statečných. Tak zase za rok.


Zavírání nebe 11.11.2017

Od roku 2000 se pravidelně scházíme u této akce, kde je vyhlášen Plachtař roku, Rychlík a Dálkoplaz a předáno Koště roku. Historii naleznete v samostatném odkaze zde: https://www.aeroklubhronov.cz/Plachtar-roku.html A protože po celou dobu trvání této akce byl jeden moderátor a čas pokročil v potřebnou změnu, měli premiéru naši mladí plachtaři. Moc se jim to povedlo, řízky a bramborový salát byly úžasný. Díky patří sponzorům za dárky a všem kteří přispěli na jídlo a pití či něco přinesli. Foto v galerii.

 


 

Pozvánka na Zavírání nebe 11.11.2017


Tradiční podzimní hory ve znamení deště, větru i sněhu.


Venta Ventus - nový přírustek na LKVP.

 


V pátek 20.10.2017 jsme se rozloučili se Zdeňkem Tomasem.

 


POZOR   Změna frekvence na LKVP od 9.11.2017 na kmitočtový kanál 122,190 MHz   POZOR 


Vlno informace:

http://wave-2014.webnode.cz/

http://www.wavecamp.cz/

Mutno přečíst koordinační směrnici a přihlásit se do vlny na webu Jeseníku.


Káďa a David udělali 6.10.2017 pilotní UL zkoušky. Gratulace.

 


Vyhlášení 8. ročníku VUTMH proběhlo 23.9.2017 na letišti v Hořicích. 

 K přátelskému pokecu se sešlo 40 kamarádů v baru na letišti v Hořicích k vyhlášení 8. ročníku VUTMH. Velký dík do Hořic, bylo nám u vás moc fajn. Trutnovská Dvoračka bude v sobotu 9.12.2017, modří vědí, ostatní ať mě osloví.


Brigáda 9.9.2017 se vydařila.

https://cirrus.rajce.idnes.cz/Konec_leta.

 


S touto fotografii vyhrála Nikolka soutěž a dostala se do Honkongu na vyhlášení. Jako doprovod s ní letěl její tatínek, náš meteorolog Mirek (není na fotce) . Gratulujeme.

 


Konec  prázdnin je tady. V sobotu 2.9.2017 se událo spousta akcí. David a Matěj se zúčastnili v Broumově na triatlonu, Káďa a Červeňák v Táboře na Vivat tur skončili 2. Ruda Konáš udělal solo, gratulace a létalo se po 8 letech na navijáku H2.

   


Péťa Myslivec letěl 26.8.2017 poprvé sám. Konečně. Gratulujeme.


HOP 2017 za náma

Třída Klub

            1. David Mach

            2. Milan Svoboda

            3. Ondřej Bláha

 

Třída Kombi PPF

            1. Vratislav Šrám

            2. Timo Jakl

            3. Martin Kočí

     


Web závodů zde: https://www.aeroklubhronov.cz/HOP-2017.html

David Mach získal v disciplíně na MS juniorů zlatou medaily.


 Hronov team na JWGC v Litvě: http://jwgc2017.lt/


 

V termínu 22.7.-5.8.2017 probíhá soustředění Švédských juniorů společně s piloty AK Hronov a spřátelených aeroklubů.

http://www.vgfsf.flygsport.org/CampHronov2017/


GJ splnil 13.7.2017 každoroční cíl, návštěvu Sněžky. Vlnotermika.

 


LY a JB na PMČR v Příbrami: http://www.wgc2018.cz/.  Káďa skončila na 9. místě, jako druhá žena v klubové třídě a David 8. ve standardu. Gratulujeme.


Ohlédnutí za WWGC.

Některé situace nenaplánuješ. A jako vzpomínka zůstane gesto, které náhodou vzniklo při uplně prvním soutěžním vzletu celého závodu WWGC, který pilotka LY měla tu čest mít a gesto udělala. Reportáž ČT po kliknutí na foto.

24.6.2017

V sobotu jsme s Vráťou letěli na otevřený den AK Luhačovice. Není to nový aeroklub, pouze letiště, které vybudovali bývalí členové AK Holešov. Moc pěkné letiště a příjemné lidé. Ať se jim tam daří.


Pozdní jaro s letním počasím. V CPS je náš oddíl vidět. David létá dlouhé přelety a vede CPS juniorů. Dalším závodem našich reprezentantů je PMČR v Příbrami od 25.6.2017: http://www.wgc2018.cz/

 


Zkončilo 9. WWGC ve Zbraslavicích, kde naše pilotky získaly 3 medaile. Alena Netušilová skončila v kombi 18 m na 2. místě a Jana Vetřeková skončila ve standardech na 3. místě. Káďa se umístila ve třídě klub na 16. místě a přispěla k získání bronzové medaile v družstvech, kterou naše družstvo devíti plachtařek vybojovalo. Gratulece všem. Letělo se 12 disciplín, což je maximum, které lze letět. Nedá se to popsat, musí se to prožít. Tak třeba u piva ... Díky všem za podporu a fandění.

Foto Rudolf Jung AK Zbraslavice.

 


 Další smutná zpráva, opustil nás Miroslav Jakl, dlouholetý náčelník AK Nové Město n/M, který svoji leteckou kariéru zakončil v devadesátých letech na našem letišti.

 

 

 

  Smutná zpráva. Opustil nás Jaroslav Strnad. Vzpomínáme.

 

 

 

 

Josef Jirásek patřil k partě lidí, která se s elánem pustila do obnovy našeho letiště po roce 1989. Budoval, bavil se a létal, ale věku neporučíš. Pepa odletěl na svůj poslední let. Budeš nám chybět.

 

 

 


https://www.wwgc2017.cz/

Videa z WWGC: https://www.youtube.com/channel/UCt-IXdnd1uCIylgzr-1knew

Tracking: https://www.wwgc2017.cz/live-tracking/

V klubové třídě Českou republiku reprezentuje s LY Káďa.


Stránky soustředění Švédů v termínu 22.7.-5.8.2017

http://www.vgfsf.flygsport.org/CampHronov2017/

 


My čekali jsme jaro a zatím přišel mráz.

Se zpívá v jedné písničce. Ale u nás se žije naplno. Od Velikonoc generálkujeme společenku a v mrazivém prvním týdnu května poprvé zatápíme v nových kamnech. Využíváme i počasí k létání a od Velikonoc přes květnové svátky uletíme jen z LKVP 10 třístovek a dvě čtyřstovky. Soustředění se zůčastnil i Jouza z Plasů a na zkušenou přijel Tomáš ze Žamberka. Počasí moc nepřálo, ale přesto se létalo. Zatím poslední pokus byl 9.5., kdy jsme čekali Mr.u, ale přišel sníh. Za kamnama u palačinek bylo dobře. Přesto naše mládež vzlétla k novým zážitkům ve sněhánkách a JB uletěl jednu z uvedených čtyřstovek.

Na FCC skončil David na krásném 7. místě, kde závod byl ovlivněn nepřízní počasí, jak to letos umí. Gratulujeme. Tak snad už se to zlepší, protože příští týden začíná ve Zbraslavicích Mistrovství světa žen i s naší Káďou.

 https://www.wwgc2017.cz/

    

A něco o mě.


Letošní HOP v zelené barvě.

Konec dubna a stále chumelí, ale to nám již po 7. nevadí, protože HOP máme v teplém srpnu. Logo od Káďi v retro zelené.

TRIČKA LETOŠNÍHO HOP.

 S politováním musím oznámit, že Pohár Petra Fialy nebude veřejně otevřen pro přihlašování závodníků. Je nám líto, ale kapacita našeho letiště je omezena a v současné době je přihlášeno 28 old-timerů. Pohár PF vznikl jako doplněk HOP pro doprovodný personál německých závodníků, časem přejmenovaných na AK Pivo a ti letos opět přijedou. Přislíbili jsme účast některým dlouholetým účastníkům a tím je vyčerpáno. Bohužel crying .


FCC Prievidza a JB ve startovním poli:

http://www.fccgliding.sk/

A na LKVP se také ,,nenudíme" Sice zatím netopíme, ale bude to pěkné. Blíží se další prodloužené víkendy a soustředění. Pro mládež maturity. A snad i teplé počasí.


První závody sezóny za námi.

Ve Slovenské Nitře uletěli 5 platných disciplín. V třídě 15 m kombi do poslední disciplíny náš David Mach vedl. Poslední disciplínou pro něho bohuel zůstala opět celkově bramborová medaile. Ovšem za spoustu bodů do žebříku pilotů, který určuje repre družstvo pro další roky, vyhrál jednu disciplínu, jednou byl třetí a z Čechů ve startovním  poli nejlepší. Gratulujeme a držíme palce na dalších závodech na Slovensku, v Prievidzi: http://www.fccgliding.sk/

Káďa ve Zbraslavic tolik štěstí neměla. Počasí jim přálo méně, zima, sníh. Ze tří disciplín seděla dvakrát v poli a poslední disciplínou si spravila chuť pěkným osmým místem. Celkově skončila v poli poražených.

Jeden bod prezentace trenéra repre je naučit se prohrávat, ale i vyhrávat. Tak děcka jedeme dál.

      

Závody v polovině.

První závody v polovině. Zatímco na Slovensku se dá létat a David průběžně vede třídu kombi 15 m s tím, že vyhrál i disciplínu, v Čechách se ujala vlády pravá zima a ve Zbra má klub jen jednu disciplínu. Držíme palce a přejeme lepší počasí. V Nitře 134 kluzáků dostanou do vzduchu v průměru za 70 minut. Info na webech závodů, foto v galetrii klubu a Davida.

Začíná se závodit.

Naši reprezentanti, po soustředění juniorského družstva ve Zbraslavicích, se na Velikonoce zúčastní závodů. Oba děkují panu Petrovi Bečákovi za sponzorský dar. Držíme jim palce a fandíme na OGN.

   LY Káďa                                                                                                                 JB David

  AZCUP Zbraslavice                                     Pribina Nitra   

  http://www.azcup.cz/                                                                  https://www.pribinacup.sk/2017/

 


Soustředění na LKVP proběhne v termínu 29.4. - 8.5.2017. K vlekání bude i Z 226. Za 4 dny dovolené máte 10 dní volna. Mládež bude v maturitním módu relaxovat létáním. Přidejte se. Případné dotazy na teichmann@volny.cz

Veselé Velikonoce.

Malování vajíček, symbol Velikonoc, jsme pojali po svém.

http://cirrus.rajce.idnes.cz/Malovani./

     


2. díl kroniky našeho letiště O létání u nás 2, napsaná Radošem Markem je vytištěna a za cenu 220 Kč k prodeji na LKVP.

S jeho svolením zde ke stažení vkládám 1. díl, který je možno si na LKVP koupit v knižní podobě.

U_nas_1.pdf


Poslední březnový víkend se sezóna rozjela naplno.

 U v pátek 24.3. odpoledne první starty školicí i termické. Sobota ideální na práci a pro létání bez větru i pro dlouhé křídla Nimbus 2. Nedělní termika, kde se dalo odletět i dál od letiště a získat první body v CPS. David s repre LS 8 JB. Juniory čeká začátkem dubna ve Zbra soustředění na slétanost repre týmu a o Velikonocích první závody. David Pribina v Nitře a Káďa AZCup.

Více info na klubovém FB a foto v galerii.

A na LKVP navrhuji ,,svaté soustředění" v rozmezí květnových svátků 1.5. - 8.5. I o svaťáku před maturitou se dá létat, jen si udělat rozvrh wink. Pokud by chtěl někdo od jinud na LKVP v tomto termínu s námi létat, ozvěte se na teichmann@volny.cz   Není problém pro pár letadel v penálu.


O Velikonocích nás čeká dlouhé volno 14.-17.4.2017, ve kterém uděláme generálku společenské místnosti, jak bylo řečeno na schůzi. Proběhnou KLZ na kluzácích. Přijďte se zapojit, prostor pro létání bude také.

 


Jarní školení a schůze proběhla v sobotu 11.3.2017.

http://cirrus.rajce.idnes.cz/Jarni_skoleni_a_Nimbus/

V neděli jsme poprvé viděli nový, privátní přírustek na LKVP.

 


Trochu bilancování.

V roce 2016 získala Tereza Jirsáková a Tomáš Jakoubek stříbrné C. Jan Štěpán diamant za cílový let 300 km. Davidovi Machovi se v jediném vlnodnu, od nás využitelným, 5.11.2016 povedlo získat poslední výškový diamant. Jeho převýšení bylo o pár metrů nad potřebnýých 5000 m. Jeho let študovala sportovní komise a její verdikt zněl, je to platné! Tím David získal dva odznaky, a to zlaté C se třemi diamanty a let 750 km se třemi diamnty. Gratulujeme, protože poslední odznak v Čechách vlastní pouze 13 pilotů. Databázi odznaků naleznete zde:

http://www.lkuo.cz/soubory/odznaky/odznpl.HTM

Za výsledky našich repre juniorů jsou pozváni David na slavnostní ocenění nejlepších leteckých sportovců jež proběhne v pátek 10. března 2017 od 13.00 hodin v Leteckém muzeu Metoděje Vlacha v Mladé Boleslavi a Klára na vyhlášení sportovce roku 2016 okresu Náchod v pátek 17.3.2017.

A sezona začíná. Naši repre junioři se zůčastní Mistrovství světa.

Klára Mistrovství světa žen ve Zbraslavicích: https://www.wwgc2017.cz/

Klára a David Mistrovství světa juniorů v Litvě: http://jwgc2017.lt/

A samozřejmě se zúčastní dalších prestižních závodů v Čechách a na Slovensku. Budeme průběžně informovat a držíme palce k výborným výsledkům a šťastného návratu pod naši pergolu k našemu krbu. I všem našim dalším pilotům přejeme pěknou sezonu.


Jaro je tady.

V sobotu 4.3.2017 přijďte na brigádu k přípravě na novou sezonu. Vyndáme karavany. Práce je na LKVP hodně, nudit se nebudete. wink Foto z letošního prvního startu 27.2.2017.


28.3.2017 na LKVP proběhnou zkoušky pro získání omezeného průkazu radiotelefonisty letecké pohyblivé služby.

Termín vyhlášen ČTU zde: https://www.ctu.cz/ofl-letiste-velke-porici-1100

Postupujte dle návodu na webu ČTU, kde naleznete podmínky i otázky na přípravu.


Na LKVP se těšíme na novou sezónu a pokud má někdo chuť se přidat, je nejlepší čas se v sobotu dopoledne stavit na letišti pro informace. Jarní školení a schůze proběhne v sobotu 11.3.2017 od 9. hodin.

 


Matějova maturitní práce.

 


Na LKVP máme běžkařsou trať

Když máme na letišti tu super běžkařskou trať, vyhlásili jsme na sobotu 28.1.2017 malý závod na okruhu 3,8 km. I když se sluníčko neukázalo, několik se nás sešlo a pěkně jsme se provětrali. Mezitím se stihla i nějaká ta práce na novém Astiru.
No a kdo že vyhrál? Samozřejmě že náš velký Náčelník! . U kamen bylo nejlépe a potěšila návštěva zmrzlích běžkařů z obce i se starostou a rodiny broumovského náčelníka. Tak v sobotu opět na LKVP pokračujeme v zimních hrátkách i přípravě nové sezony. Jarní školení proběhne 11.3.2017.

 

 

 

Drazí členi a kamarádi našeho aeroklubu, neseďte doma furt na zadku a přijďte si v sobotu 28.1.2017dát sranda závod na běžkách, když máme na ploše takový krásný okruh. V klubovně bude teplíčko, bude tam soudek pivíčka a na zahřátí svařáček či grog. Retro oblečení a lyže jen vítány, ať je nějaká bžunda. Opsáno z klubového FB. cool

 


14.1.2017

Něco v hangáru přibylo. Je to Astir CS, kter bude mít imatrikulaci OK 7231. Přivezen od Lipska, tak třeba by se mohl jmenovat Lipánek. Nějaká práce, mimo klasické papírování, na něm bude, tak je to na Vás kdo se zapojí.


Vítejte na LKVP v roce 2017.

Malé ohlédnutí za CPS 2016, kde jsme byli vidět. A co nás čeká v roce 2017?

Akce roku 2017 :

Soustředění Švédů na LKVP - 22.7.-6.8.2017

HOP 2017 - 12.-20.8.2017

Naši reprezentanti  Káďa a David se zůčastní několika závodů. Reprezentovat ČR budou na Mistrovství světa žen a juniorů.

9th Womens Worlds Czech Republic Zbraslavice 17 May-4 Jun, 2017 Club, Std, 18m Website

10th Junior WGC: 29.7.-13.8.17 Pociunai, Litva -  Club, Std.