Rok 2013.


Vánoce 2013.

Pohodové Vánoce 2013 přejí všem lidem dobré vůle členové AK Hronov. Letošní Vánoce nejsou ani na sněhu, ani na blátě. Spíš se dá říct, že máme jarní počasí. Všem děkujeme za přání a třeba je i vystavím. Tak plodně využijte poslední dny roku 2013 a šťastné vykročení do dalšího roku s heslem Juniorky! přeje Tonda

Vánoce se dají prožít všeljak. Někdo si lítá v Austrálii, někdo v Africe. Většina je doma a někdo na lokomotivě.


V sobotu 7.12.2013 jsme na LKVP dodělávali zimní přípravy. Uklidily se bydliky, porovnaly letadla. Odpoledne proběhla 2. schůzka na přípravu PPJ a PMČR za účasti organizátora PPJ, Miloslava Fišera. Zápis je v klubové sekci. Nebojte se mě poslat své podměty, nápady, či sponzorské dary. V sobotu 14.12. se chystá brigáda na dřevo.

Na Mikuláše přišel orkán Xaver. V této sibérii se v restauraci na Dvoračkách v Trutnově sešlo přes 40 kamarádů a kamarádek ze sedmi aeroklubů na tradiční pořátelské posezení. Děkuji všem za příjemný večer.

Xaver. Toto jsem ještě na Flymetu neviděl.


Nejsme tak starý, ale hodně pamatujeme. Vzpomínám na doby, kdy se v Novém Městě nad Metují utvořila plachtařská parta, jak dnes říkám, mých instruktorů. Většina jich ještě dnes po více jak 25 letech od vytvoření této fotogarafie ve zdraví létá. Ale 27.11.2013 nás opustil Stanislav Čečotka, pilot v.v., který začínal létat v padesátých letech na letišti v Hradci Králové, posléze v Jaroměři a asi nejdelší část leteckého života prožil v Novém Městě. Rád vzpomínám na tu dobu, kdy ještě platili ty pravé hodnoty. Standa ,,Čéča" , držitel zlatého C, kamarád, který nikdy nezkazil legraci se svými pověstnými výroky ,,Je to vůl" a hrozením na zatažené nebe ,,Vylez srabe", pomohl i hronovákům s obnovováním kvalifikací v roce 1990-1991.  Standa zůstane v našich vzpomínkách.


Zavírání nebe a akce roku 2014.

V sobotu 9.11.2013 jsme se sešli na LKVP, abychom zhodnotili sezonu 2013. Dopoledne došlo k nejsmutnější části roku a to k rozkládání kluzáků a jejich uložení na zimu. Ano, sezona 2013 je nenávratně pryč. Díky patří všem, kteří po schůzi létajících zůstali a bavili se. Již po 14. jsem byl poprosen o zhodnocení sezony. Asi nejdůležitější je, že jsme se sešli ve zdraví a nic nerozbili. A co nás čeká v příštím roce? Již nyní se začíná připravovat závody Plachtařské Mistrovství České republiky juniorů, které jsme od plachtařské komise AeČr dostali na LKVP v termínu 13.-25.7.2014 Před tím týden proběhne soustředění juniorů pod názvem Projekt pro juniory, krátce PPJ. Dále jste si odhlasovali udržení tradice HOP a tedy uspořádání 13. ročníku v termínu 9.-17.8.2014.

Doufám, že se zapojí všichni členové aeroklubu. Máme představu, co vše se musí připravit. Proběhla první schůzka přípravného štábu a další se bude konat v sobotu 7.12.2013 dopoledne na LKVP. Pokud seženete jakýkoliv sponzorský finanční obnos, konzultujte s VLP. Pokud seženete věcné ceny, konzultujte se mnou. Děkuji všem za zapojení se.

Díky AK Pivo za dres smiley .       Návrh loga na PMČRj od Kádi.

 


Konec října 2013.

Míra píše: Vlnění-vrnění.

vlna skoro jak z učebnice, roturky a lenťáčky předsunutý dopředu ve třech patrech a to vše do 3500m s navázáním do vlny táhnouci se z Krkonoš kde se lenťáky nacházeli tak kolem 5500m. Ale tu jen se zásobníčkem.

To vše v pondělí 28.10.2013. David Mach s Discusem udělal zlatou výšku a tím splnil poslední podmínku ke Zlatému C. Gratuluji. Nádherné zakončení sezony.


Podzim 2013.

Tak po dlouhé době zase nějaká ta informace. Ano, žijeme, létáme, slavíme. A to v různém pořadí. Oficiální web AK Hronov skončil a tento web ho nyní nahrazuje. Pokud máte nějakou připomínku, pošlete mě ji a já se pokusím ji splnit. Pomáhá mě Káďa a Olda. Snad budete spokojeni.

Akce co byly:

Konec prázdnin jsme si užívali Januse, který u nás čekal na podzinmí vlnosoustředění v Jeseníku. Jirko děkujeme.

V září jsme s Cirrusem navštívili Den železnice v Trutnově. Vyhlásili VUTMH na Vysokově.

Pokračuje výcvik žáků a k tomu se využívá poslední termika. Předseda oslavil svoji první 50ku. Moc povedená oslava a tímto mu ještě jednou za všechny přeji pevné zdraví, pohodu a lásku.

A taky trochu vlny, jak lze zjistit na CPS. Olda má na Janusu vývoz a já stovečku. Čekáme na další vlnopočasí.

Nebe zavřeme 9.11.2013, kdy od 16 hodin bude schůze létajících. A pak již zábava jako vždy. Teda jestli mě budete chtít poslouchat...........


Vyhlášení VUTMH proběhne na letišti v Náchodě-Vysokově v sobotu 14.9.2013 mezi 15.-16. hodinou. V případě pěkného počasí možnost létat navijáky na přesnost přistání. Přijďte pobejt. heart

Káďa svým 16. místem na PMČR získala titul mistryně ČR v bezmotorovém létání v klubové třídě pro rok 2013.

 

Foto zde: http://cirrus.rajce.idnes.cz/PMCR_Vysoke_Myto

Více zde:  http://www.gliding.cz/souteze/2013/pmcr/


HOP 2103

12. ročník mezinárodní závodů old timerů HOP, spolu s doprovodným Pohárem Petra Fialy skončili v sobotu 17.8.2013 poslední, sedmou disciplínou z osmi soutěžních dnů. To mluví za vše. Ano, letos nejsem spokojený se stavbou tratí v počasí, kde se matematické modely nedali jasně odhalit. Přesto všechno se létalo a místo ježdění do polí, jako jiné ročníky, se dvakrát udělal vzdušný most vlečných strojů mezi Vrchlabím a Hronovem. Proč k tomu došlo, vědí hlavně závodníci, protože i v tyto dny se disciplína dala uletět. Z HOP se stala prestižní soutěž, kde na rozdíl od prvních ročníků již není čas na výlety, besedy, bowling a večerní posedávání. Již třetí rok se létá na doraz a ke konci to bylo vidět i na únavě závodníků. Přesto jsme podnikli společný výlet autobusem do hospůdky na Vysokovské letiště, zapařili při rockovém koncertu a na závěr poseděli u kytary v celé rodině HOP. Díky Vám všem a našim pomocníkům se HOP podařilo uskutečnit bez karambolu a kolize. Drobné problémy jsme vyřešili na místě a tak snad jen pro nás Čechy jediný problém, nepokrytí celého areálu internetem. Takže já se omlouvám, že jste museli sedmkrát tahat a znovu rovnat hangár, že jste nemohli jet na výlety a museli hlavně létat. Prosím, hlavně nás nehaňte a určitě nechvalte, protože těch 40 kluzáků a k tomu počet lidí je kapacitou našeho areálu. A snad v roce 2014 znovu na stejném místě ve stejném, Termoskou zaslíbeném termínu.

A jak to dopadlo? Vy, kteří jste závod sledovali víte a ostatní si to určitě na internetu najdou:

http://www.soaringspot.com/hop2013/

Fotogalerie zde: http://cirrus.rajce.idnes.cz/HOP_2013

Asi v nejlepším počasí roku, 15.8.2013, se podařilo Kopitovi uletět s Discusem deklarovaný polygon 500 km a tím splnil poslední diamant. Hopeter ve stejný den uletěl vytoužený přelet na stříbrné C. Gratuluji oběma.

HOP 2013 vyhrál David Mach. Pohár je konečně na rok doma.

A takto o HOP píší jiní:

 http://www.letistecr.cz/akce-a-souteze/v-tom-okamziku-se-vznesl-asi-do-vyse-tri-metru-a-letel.aspx

 http://nachodsky.denik.cz/zpravy_region/benjaminek-vytrel-zrak-vsem-zkusenym-20130820.html

http://nachodsky.denik.cz/zpravy_region/nebem-si-to-brazdi-dvaactyricet-vetronu-ze-ctyr-statu-20130813.html

http://nachodsky.denik.cz/zpravy_region/na-prehankach-leti-i-anglican-20130809.html

:

 

 


22.7.2013

Skvělý den pro Hronov a VUTMH. Letí nás ho 6 kluzáků. Čtyři ho uletí. David Mach za 810 bodů je vedoucím závodníkem soutěže a asi už nebude překonán. Druhý Oldřich Slavíček, který uletěl svoji první třístovku s kluzákem v reálu, ne na Condoru. Zde je vidět, že Condor opravdu pomáhá plachtařům v treninku. Gratuluji oběma k diamantu. A náš benjamínek, Rozprdýlek ji dal s VSO 10. První přelet po stříbru, třístovka diamantová. Gratulace. K tomu i já ji dal, dokonce s adrenalín treckingem http://adrenalintracking.cz/lkfr/ , který budeme mít i na HOP 2013. Káďa s PW 5 nedoletěla a Joska Jantar měl problémy s GPS u OB, tak jen předeklarované tříkilo. Užívejte léta.

Klára se stala vítězstvím v poslední disciplíně na PMČRJ v Hodkovicích celkovým 4. místem jako nejlepší žena mistryní ČR juniorů. David skončil 9. z 33 závodníků. Patří vám oběma dík za skvělou reprezentaci AK Hronov a předvedení naší školy plachtění. V disciplínách naši borci vyhráli třikrát a k tomu ještě dvě bronzové: http://www.soaringspot.com/pmr_j_2013/results/club/day-by-day.html Gratulace!

A dík za přivítání doma v Hronově.


PMČRJ Hodkovice.

Do 19. července žijeme tímto mistrovstvím, kde máme dvě želízka v ohni. Jantar SPI s Davidem a Std.Cirrus LY s Káďou. Vše naleznete na webu závodu: http://www.gliding.cz/souteze/2013/pmcr_j/index.php. Navíc má Káďa v každé disciplíně trecking z Frýdlantu: http://adrenalintracking.cz/pmcrj2013/. Ten otvírejte v jiném prohlížeči, než je IE. A hlavně fanděte. Káďa to má slušně rozjetý a David létá velmi dobře a o přední umístění ( i bednu ) ho připravil banální technický problém. Dík patří hlavně Davidovi Rozprdýlkovi, jejich dvornímu pomocníkovi. A všem, kteří je přijeli do Hodkovic podpořit a fandí. V Hronově se také létá, Wikov má dovolenou, tak máte všichni možnost užít si leteckého léta.

Foto ve fotogalerii. Zde Cácory s Horácem 2.


Severovýchodní situace!

On snad měl ten Hopeter pravdu, když říkal, že teď bude počasí, protože je na dovolené. A nebo to je tím, že já nemám LY? Ať to je jak chce, je třeba využít toho co nám Termoska nadělil a bude to zatím až do pátku. Junioři v pondělí 8.7.2013 letěli 300 z místa. Káďa se trápila s točením, Davidovi vypadl logr. Nevadí, jedeme dál!!!!! Vlekaři, do pátku budete potřeba. Dík.


Červenec ve znamení prázdnin, dovolených a hlavně závodů.

Hned první týden proběhlo v Hodkovicích PPJ-http://www.gliding.cz/souteze/2013/ppj/. Skvělá akce, kde se mladí připravují na závody s přednáškami, radami a také disciplínami, vše dotované AeČr. Naši dva borci, David a Káďa se zúčastnili i s pomocníkem Davidem. Já jsem zde několik dní také pobyl z důvodu rozhodování co příští rok. Budeme žádat o přidělení Juniorek do Hronova? Určitě bych rád alespoň PPJ. Ty mladí jsou úžasní se svojí dravostí po létání. Tak o tom můžeme diskutovat. Na fotce malý vzorek našich plachtařských nadějí.

Parta místních zahrádkářů vyrazila na dovolenou do Jindřichova Hradce, kde šéf dvakrát letěl s Discusem. A pak to přišlo. Z ničeho nic nastala severovýchodní situace a s tím i PMČRJ v Hodkovicích v termínu 7.- 19.7.2013 a hned první den disciplína, kterou vyhrál David SPI přistáním v poli. Káďa na UL ploše Český Dub. Nikdo nedoletěl. Tak držte palce a fanděte. http://www.gliding.cz/souteze/2013/pmcr_j/


Červen pomalu končí

a junioři se připravují na závody. Moc termiky jsme si zatím neužili. Však to je vidět na CPS. Mc Kredy uletěl další deklarovanou stovečku, Peprdýlek dvoustovečku a já svoji  třetí letošní stovečku. Co naděláme. A tak alespoň se SAMBOU jedeme dál, Kovář je vlekař, Kopito má solo. Gratulace. A také se konečně podařilo vytáhnout a NASTARTOVAT naviják a náš zatím letos jediný žák pokračuje ve výcviku. Vedra se přežili v bazénu, víkend s chuligánima s kytarama nejen na letišti v Novém Městě na minifesťáku. Pro AK Pivo, to by se vám chlapci v sobotu 22.6.2013 v Nováči líbilo. Pár svátků a narozenin u televize a zase začalo chcát.......  

P.S. nemám foto, žádnéno


Po Medardovi a povodních 2013.

Počasí se konečně umoudřilo po Medardovi. Ve středu 12.6.2013 sice plocha ještě není úplně zralá, ale do vzduchu se dostaneme. A je z toho dvakrát stříbrné C, třista FAI VUTMN, třista polygon, první pole a hlavně radost, že snad už letos plachtařská výkonná sezona začala i na LKVP. Létá se i ve čtvrtek. Naši džunijoři se snaží, senioři zatím vyčkávají. Nevím tedy na co, ale se mnou je to stejný. Trénuji, nelétám. Konec školy se blíží a čeká nás PPJ a džunijorky v Hodkovicích. http://www.gliding.cz/souteze/2013/ppj/   http://www.gliding.cz/souteze/2013/pmcr_j/


Studený květen nám pomalu končí, bude červen lepší?

Předposlední týden v květnu, po nedělním super provozu, nám nadělil termiku v úterý. S Peprdýlkem jsme vyrazili na Krkonoše, kde jsem skončil na poli ve Vysokém nad Jizerou. ( Ještě musím dát flašku ). David byl rád, že se vrátil domů a s Káďou pro mě jeli. Foto v galerii. Doma se počasí využilo a spousta letů uletělo. Další a asi nejlepší počasí se udělalo ve čtvrtek, kdy letěli jen David a Káďa. David uletěl deklarovanou trať průměrem 90 km/hod. Dobrý trenink. Je složité v této meteorologické situaci předpovídat termiku na tlakových nížích. Bohužel to zatím lepší nebude, tak musíme doufat, že prázdniny vše napraví. O víkendu zima, dešťové přeháňky. V sobotu křest Samby, která nakonec dostala jméno Samba. K tomu se oslavila spousta narozenin a svátků. Kýta byla výborná a sladké od našich žen ještě lepší. Díky všem kdo přišel a Pepovi za pivo. A začínají Dědci. Tak přeji, ať se to počasí umoudří. SAMBA!

FOTO: https://www.aeroklubhronov.cz/Fotografie-a-videa.html

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Plachtová neděle 19.5.2013

Ačkoliv předpověď dávala vítr z boku a nebe bez mraku, nakonec vše bylo jinak. Konečně vyšla jedna plachtová neděle, kde se dalo přeškolovat na nové typy kluzáků, letět na přelet a uletět pětihodinovku. A máme nový klubový pokřik ,, SAMBA"! Lety na CPS. Snad to avizované ochlazení nyní v týdnu nebude pravda. V sobotu křtiny a pak týden Dědci. devil SAMBA!


13.5.2013

Jiné roky bych zde psal o dlouhých pravítkách, bodech a výkonech. Letos jsme vděčny za každé malé okénko k plachtění, které zatím nejvíc využil David ,,Peprdýlek" Mach. Víkendy pravidelně proprší a když svítí slunce, tak fouká. Opravdu nic na CPS netajíme, je to jak to je a nic s tím nenaděláme. Přesto žijeme, koukáme do televize a sem tam něco i někdo udělá. Nezbývá než doufat........

Samba vleká ke spokojenosti, o posledním svátku odskoušena i s bočním větrem při soustředění AK Zábřeh. Pilotů ji sedlající přibývá. Káďa vyrazila na zkušenou do světa. V Maďarsku se ale disciplína neletěla. Školení na LK8000 za hojné účasti posluchačů udělali Peprdýlek a MCredy. Díky kluci. A tráva roste a roste, Tak v sobotu snad létat a určitě sekat. A 25.5. v podvečer křest Samby. Přijímáme návrhy na jména. Zatím jedno: Bílá Boženka.

P.S. Plachtit se snad dalo jen na Slovensku.

Szatymaz Airport : http://cirrus.rajce.idnes.cz/LXN_Cup_2013_Madarsko_-_Szatymaz_airport_4._-_5._kveten


 

Jaro je naplno tady, ale počasí pro plachtaře zatím v našich končinách není. Pomalu se začíná létat, Samba vleká poprvé ve čtvrtek 18.4.2013 a první start je s naším VLP s PW5. Funguje to, jen doladíme nějaké detaily. V pátek se dělají další zkoušky našich vlekařů. Tak již máme použitelné čtyři vlekaře na Sambě. V sobotu 27.4. KLZ kluzáků.

http://cirrus.rajce.idnes.cz/18._4._2013


Tak jaro je tady.

Pomalu ze dostavilo v půli dubna jaro. Upozorňuji, KLZ devíti kluzáků bude v sobotu 27.4.2013. 

Projekt rekordy 2013.

Můžete se ho zůčastnit. Při pohledu do tabulky národních  rekordů ve světové třídě mě napadla myšlenka ji trochu zaplnit. Proto jsem půjčil pro Káďu od Luďka Klugera ,,Plastového Worlíka 5", který by na LKVP měl být na jaro k dispozici i pro vás, pokud budete mít někdo zájem. Jen co se sezona rozjede naplno, přivezu ho na LKVP. Děkuji Luďkovi za půjčení PW 5ky a našemu VLP za garantování tohoto projektu.

plachteni-tabulka rekordy.pdf


Apríl na Velikonoce.

Jak praví pranostiky a my starší pamatujeme osobně: ,,Březen, za kamna vlezem a duben, ještě tam budem". Tak to letos bude ,,Prauvda prauvdoucí". Nezbývá nic jiného, než se ozbrojit trpělivostí a využít chvilkových náznaků jara k práci na technice, protože další KLZ proběhne v sobotu 27.4.2013. Ještě že máme HOP až na podzim. Tak si zatím múžete zalítat virtuálně, nebo na filmu: http://cirrus.rajce.idnes.cz/Neco_ze_vzduchu_z_LKVP.#Letani_90_leta_LKVP.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Jarní školení.

Jediná pěkná sobota od Nového roku byla právě na jarní školení 16.3.2013. Leckde začali i létat. Ale pak přišlo něco nečekaného, na Josefa napadlo 25 cm sněhu. Nemohli jsme se s technikem dostat na letiště. A od té doby padá kekel, padá a fouká studený vítr.

Ale že už bylo 16.3. docela hezky. Za to na Josefa.......


MDŽ

Samba je po záletu a v pátek 8.3.2013 se na ni přeškolil náš VLP. V sobotu dokončena roční prohlídka na K7. KLZ proběhne v úterý 19.3.2013. Prý přijde další kekel, tak doufejme, že poslední a pak už se může sezona rozeběhnout naplno. Foto: http://cirrus.rajce.idnes.cz/Samba_jiz_leta.

Čtvrtek a pátek, prázdniny v okrese, a s Káďou děláme na LY roční prohlídku. Nějak se mu z vleku nechtělo. Ale dal si říct a nakonec se mu lechtání líbilo. Peprdýlek začíná dělat na K7.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Březen, za kamna vlezem.

První březnovou sobotu konečně vylezlo sluníčko a já se vydal po okolních letištích hledat Cirruse wink. Ve Dvoře nabyl, v Nováči nebyl až jsem na něho narazil v Jaroměři. Zimu kupodivu přežil a ani ho josefovští cikáni nerozřezali, asi proto, že není ze železa. No a když už jsme s Káďou byli na letišti, kde se dá už létat, nechali jsme se přezkoušet na Z 42. A termika také fungovala, ale nebyla politická vůle do bláta kluzáky vytáhnout. V hospodě za kamny bylo lépe. Cirrus je už doma . Tak hurá na letiště montovat, leštit, mazat atd. Toho sněhu před hangárem se nebojte.

Více foto z LKJA: http://cervenak89.rajce.idnes.cz/2013-03-02/ 


Ledy se hnuly, po 25.3.2013 přijede kontrola na křídla Blaníků dle bulletinu. Tak se modleme, ať máme štěstí! Zasedala rada, v klubové sekci nový ceník LKVP pro rok 2013. Nezapomeňte na jarní školení 16.3.2013. Vydáno AD na VSO 10, čekáme na bulletin, kterému v češtině porozumíme lépe. Kekel přestal padat, ale pořád slunce nesvítí a na ploše je sníh. Ale v týdnu se má oteplit a tak to půjde dopryč. HURÁ sezona 2013 začíná........

23.2.2013

Padá kekel padá, ale on jednou padat přestane. Tak buďte připraveni provést roční prohlídku na K7, kde bude KLZ 25.3.2013 a ostatní flotila je domluvená na 27.4.2013. A pomalu se blíží koncovka naší Samby v dalmatýnským image.

 Za posledních sedm týdnů svítilo slunce pouze 35 hodin. Fakt je tato zima jen pro silné povahy. A aby byla motivace, AK Zbraslavice vyhlásila na brzké jaro soutěž o ceny za prvních deset uletěných deklarovaných FAI tratí pod názvem ,,Jarní ptáče". Tak třeba to někoho chytne. Jen taková perlička, loni jsem 24.3.2012 uletěl první FAI dle těchto pravidel já a to VUTMH. Tak třeba to někomu pomůže přežít do jara: http://www.aeroklub-zbraslavice.cz/cz/jarni-ptace

Spuštěny weby závodů kde asi hronováci budou: http://www.gliding.cz/souteze/2013/pmcr_j/ 

                                                                                                            http://www.gliding.cz/souteze/2013/ggp/

                                                                                                            http://www.gliding.cz/souteze/2013/ppj/

 Kauza Blaník: Vydána zpráva o nehodě v Rakousku prohlaseni_uzpln_k_ln_kluzaku_blanik.pdf  Vydán bulletin L13/116a na základě jeho provedení bude snaha přesvědčit EASU o uvolnění Blaníků do provozu. Sledujeme a věřte, že budeme mezi prvními, kdo se bude o zprovoznění snažit. Není to ale jednoduché.

 


16.2.2013 dosažen poslední zimní OB, Broumov. Klášter si prohlédlo skoro padesát lidiček z okolních aeroklubů a pak jsme poseděli, pokecali v Broumově na letišti. Díky všem, hlavně Přemkovi Sochorovi. Malé shrnutí zimních akcí ,,Unie spřátelených aeroklubů královehradeckého kraje": listopad bowling v Nové Pace, prosinec Trutnov- vánoční procházka s besídkou, leden Ježkův statek a nakonec Broumov. To vše za velké účasti z AK Hronov, Jaroměř, Dvůr Králové, Hořice, Jičín, Nové Město n/M, Medlánky a Broumov. A teď už se uvidíme ve vzduchu a na závodech. http://cirrus.rajce.idnes.cz/16.2.2013_Broumov

1.2.2013 jsme se sešli v Nové Pace v Ježkově statku na tradiční posezení pilotů:

http://duobenjaci.rajce.idnes.cz/Nova_Paka_1.2.2013/


Tak toto byla premíéra Boženky ma LKVP v roce 1993. A v roce 2013 přišla derniéra - 3.2.2013

Poslední foto Boženky na LKVP 3.2.2013.


Maturitní ples.

Míňa letos maturuje a tak ji na maturitní ples přišli podpořit mlaďáci z letiště. Moc jim to všem slušelo. Foto naleznete ve fotogalerii. Ovšem pro mě vyvstala otázka při pohledu na foto dole. Můžeme jim ještě vůbec říkat Cácory? Jste kočky.  http://cirrus.rajce.idnes.cz/Mini_maturitni_ples.

Ale , jsou to pořád naše Cácory.wink


Konečné výsledky POTK soutěže 2012 zde: vysledkyotc2012.pdf  Neztratili jsme se, ba naopak. Gratuluji fšem, kteří se s naší flotilou Orlíků zúčastnili..

         http://www.potk.cz/  

 

 

CPS přechází na indexy CZIL. Aktuální naleznete zde: indexlist2013.pdf Při soutěži HOP 2013 použijeme soutěžní indexy CZIL. Malinko se liší od těch v CPS, ale pro Orlíky jsou každopádně příznivější. To bude bodů. czil.xls Pokud nemá kluzák index CZIL, bude použit německý index 2012, než se český spočítá.


Leden 2013

Jarní školení AK Hronov v sobotu 16.3.2013. Vše jako obvykle!

Konečně jsme se oprostily od hektického konce roku (že jo mlaďáci) a můžeme plánovat rok 2013. Nespíme, nebojte. Lyžařská klubová partička kolem Kopita uskutečnila tradiční víkendové soustředění na horách v Peci p.S. Prý si nikdo nic nezlámal. Káďa v Jaroměři oslavila konec jedné éry a to -náct a přešla do -cet. Gratuluji a jsem rád, že jsem to přežil. Pátek 18.1. klubový bowling organizovaný mlaďáky v Hronově od 18 hodin. A pak také plánujeme několik meziklubových akcí. První v pátek 1.2.2013 v Nové Pace, již tradiční novoroční večeře s kamarády z okolních klubú od 18 hodin. V sobotu 16.2.2013 vás zve AK Broumov na setkání pilotů se soukromou prohlídkou kláštera v Broumově s odborným výkladem správce kláštera, pilota Přemka Sochora. Sraz ve 13 hodin před klášterem. Po prohlídce pokec s občerstvevím v útulné klubovně Aeroklubu Broumov. Srdečně zvou broumováci.

A samozřejmě se pracuje na naší Sambě. Průběžné foto v galerii. Únor je poslední měsíc na blbosti, pak už rozjedeme přípravu kluzáků. Kačenu čeká v březnu roční prohlídka a KLZ. Termín dodám, až ho budu vědět.


Naše pilotka Klára Teichmannová vyhrála CPS cz 2012 ženy. Gratuluji a držím palce v sezoně 2013. Trenér.

 http://www.trutnovinky.cz/index.php?gid=34685


Vítejte v dalším plachtařském roce. Přeji bezproblémový letecký rok se spoustou leteckých úspěchů a zážitků. Již 8. rokem funguje tento bulvár web a ačkoliv v konkurenci Facebocku to má těžké, návštěvnost je denně kolem 70 lidiček. To znamená, že ačkoliv mlčíte, sem chodíte a snad vás to i baví. Tak já to ještě vydržím a snad se někdo najde, kdo mě vystřídá nejen při tvorbě tohoto webu, ale ve všech věcech, které na letišti dělám a já půjdu na vejminek do Fichtlovny. Tak najděte si příručky, VPLky, Gončarenky atd, začněte studovat, Condor není všechno a již za necelé tři měsíce začíná termika. Papa Trenér.